Meny

Tillbakablick

Flygdagarna på Borås flygplats är ett samarbetsprojekt mellan de tre flygklubbar som finns på flygplatsen.
Borås Airshow har haft ett längre uppehåll då vår senaste flygdag var 2013, men nu är det dags igen för en dag med ett späckat program.

Borås Airshow har som syfte att värna allmänflyget, förevisa flyghistoria och inspirera dig till att kanske själv bli pilot. Finns ett flygintresse hos dig är chansen stor att du kommer hitta din klubb här och ha vår fina flygplats som bas för din flygning.
Passa på att prata med representanter för Borås Flygklubb, Borås Ultralättflygklubb eller Borås Segelflygklubb i respektive utställning. 

PBY-5 Catalina förbiflygning, 2009

Under åren har vi förevisat flygplan från många epoker kanske kommer du ihåg den mäktiga Catalinan från Duxford i England som besökte oss 2013.
Det var första gången som vi hade förmånen att visa en Catalina & i år kommer det dyka upp en par nya ”förstingar” för oss såsom en YAK-3U från Holland.

Skala jet av BAe Hawk taxar in efter uppvisning, 2013

Om Catalinan var flygdagens största inslag så var kanske Trond Hammerstads otroligt fina skalamodell av BAe Hawk uppvisngens minsta, det är nästan så man kan tro att Red Arrows var på besök.

 

 

 

 

 

Förbiflygning av Pitts S2-C, 2013

Bengt Andersson flög en hissnande aerobatic uppvisning med sin svarta Pitts S2-C 

 

 

 

 

 

 

Programmet håller på att sättas samman under våren med såväl flygande som markbundna inslag i många kategorier.
Hoppas att det kommer finnas en hel del guldkorn i programmet som kommer kittla dina nerver lite extra.

Välkommen till en ny upplaga av Borås Airshow den 18 augusti.